Egy fantasztikus eszköz – ha jól csinálják

Ha egy vállalat elindul a siker útján nagyon könnyű fejleszteni és kormányozni is, viszont iszonyatosan könnyű kisebb dolgokon elbukni is. Én például amikor nagyvállalattá alakult a cégem majdnem elvéreztem egy egészen egyszerű dolgon, miszerint a szervezetfejlesztés és a coaching feladat nem elég ha van, minőségi foglalkozásoknak és minőségi eredményekkel kell hogy működjenek a cégen belül. Egyrészt az emberek így nem fogják meggyűlölni ezeket a tréning foglalkozásokat, másrészt pedig valódi eredményekkel járnak a foglalkozások, amelyek persze a céges teljesítményen és céges működésen is látszódnak. A kezdetkor én nem igazán vizsgáltam azt, hogy a coaching feladatokat az általam választott csapat hogyan látja el, miként viszonyulnak hozzá a munkavállalók és bizony nem is igazán volt valódi eredménye a közös munkának.

Hanyatlani kezdett a vállalati eredmény és rájöttem, hogy ha gyorsan nem találom meg a hanyatlás okát, akkor bizony már konkrét eredmény mutatókban lesz mérhető a kár, ami biztos, hogy a vállalat teljesítőképességét rontani fogja, és nem hogy a további fejlődést nem tudom biztosítani a cég életében, hanem veszélye lesz annak, hogy akár tönkre is megy teljesen a teljesítmény és a rossz vevői elégedettség mutatók miatt. Vállalati tanácsadóhoz fordultam, aki bizony elmondta, hogy a cégem életében iszonyatosan fontos a kommunikáció, mivel több nemzetiségű emberekből áll össze az alkalmazottak halmaza, így a Kogwheel csapatát, a szolgáltatásaik közül pedig elsősorban a kommunikációs tréning foglakozásokat ajánlotta számunkra.

Bele is vágtunk a közös munkába, és azt kell mondjam, hogy nagyon vak voltam, hogy nem láttam és nem figyeltam addig a tréning foglalkozások eredményét, mert tényleg iszonyatosan gyorsan lehetett változtatni a vállalati eredményeken. Biztos vagyok benne, hogy sokan követik el ezt a hibát, és hogy nagyon sok cég életében megmentőként léphet fel a Kogwheel csapata. Ha hanyatlás, teljesítmény romlás, rossz hangulat kezd eluralkodni a cégeden keresd fel őket! Segíteni fognak!