A sokszínűség veszélye

Manapság már számtalan alkalommal találkozunk azzal a ténnyel, hogy egy vállalat minél sokrétűbb és minél több színben tud tündökölni, akár az elvégzett munka, akár az ott dolgozók tekintetében, annál nagyon sikereket és eredményeket tud elérni. A turisztikai szektorban pedig kifejezetten fontos, hogy több nyelven, több kultúrában jártas munkavállalókat alkalmazzunk, ráadásul természetes ha tökéletesen szeretnénk csinálni, akkor csakis profi szinten. Hála a jó égnek, nálunk nagyon jó a csapat. Hihetetlen színes a társaság, és hihetetlen jól is végzik az egyes munkavállalók a rájuk bízott feladatok megoldását, mégis azt érzem egy ideje, hogy valami láthatatlan tényező visszafogja a hatékonyságot és rontja a vállalati légkört.

Én már kezdetektől együtt dolgozom a kogwheel  csapatával, és bizony most is azonnal felkerestem őket, ahogy ez az érzés felütötte a fejét. Persze most sem kellett csalódnom, hiszen szinte azonnal mondták is a megoldást a problémára, miszerint amire nekünk szükségünk lesz, az nem más, mint az interkulturális tréning. Persze nekem ez akkor még nem sokat mondott, de mivel a kezdetektől együtt dolgozom velük, és már rengeteg alkalommal segítettek megoldani a nehéz helyzeteket, szinte vakon megbízok bennük, és tudom, hogy amit javasolnak biztosan megoldja a problémát, tehát azonnal bele is vágtunk az interkulturális tréningek világába.

Azt kell hogy mondjam, hogy már egy hónap után szembetűnő volt az eredmény, amit elértünk céges szinten. Sokkal jobb volt a légkör, és a kollégák kezdtek megint ugyanolyan jó hangulatban és barátságban közösen dolgozni, mint a kezdetekkor. Mindenki számára csak ajánlani tudom ezt a szolgáltatást, ha több kultúra és vidék szülöttjei alkotják a csapatát, mert hihetetlen eredményeket képes nyújtani. Nem kevésbé ajánlom a kogwheel csapatát, akikkel élmény a közös munka, és garantált eredményeket érnek el minden egyes szolgáltatásukkal.