Az eke új társa

Én három éve vágtam bele a mezőgazdaság világába egy saját céggel. Mindig is nagy vágyam volt egy ilyen vállalkozás megalapítása, de nagyon komoly nehézségeken kellett végig mennem ahhoz, hogy megfelelő nagyságú földterületeket tudjak egyáltalán szerezni. Persze aranykalászos gazda lettem én is, ez alapvető követelmény azt gondolom egy valamire való termelő esetében, de elég nehéz ma már földhöz jutni. Hosszú idő és bonyodalmas folyamat a földvásárlás, önálló terület nélkül azonban iszonyatosan nagy forrást igényel a folyamatos haladás, nem beszélve a sokkal kisebb támogatási lehetőségekről és a pályázati források elmaradásáról.

Ma azonban már egy szép kis négy hektáros területtel rendelkezem, ami pontosan elég ahhoz, hogy a méretgazdaságosság szempontjait figyelembe véve kellő mennyiségű termékkel és pontosan megfelelő gazdasági mutatókkal tudjam végig vinni a termelést az évek során. Ez a terület azonban régen még esetlegesen megművelhető lett volna emberi munkával, ma azonban már bolondnak nevezhető, aki gépek nélkül vállalná a folyamatos munkát egy ekkora területen. Természetesen vannak alkalmazottak, akik lelkiismeretesen és megbízhatóan segítik a vállalat működését, de koránt sem annyian, hogy traktor és eke nélkül meg tudjuk művelni a földeket.

Persze egy tárcsa még nagyon hiányzott a repertoárból, most azonban már elmondhatom, hogy az is rendelkezésre áll, hiszen egy sikeres pályázat során megfelelő mennyiségű forrást nyertünk ahhoz, hogy az umwelt csapata segítségével be tudjunk szerezni egy ilyen hasznos segítőtársat. Mindenkinek csak ajánlani tudom ennek a fantasztikus csapatnak a munkáját, mert én tökéletesen elégedett voltam. Manapság kincsként kell kezelni egy ennyire segítőkész, megbízható és lelkiismeretes munkát végző csapatot. Biztos vagyok benne, hogy aki őket választja nem fog csalódni bennük. Akár még garanciát is vállalnék a szolgáltatásuk minőségére. Annyira biztos vagyok benne, hogy maradéktalan elégedett lesz velük bárki.