Kamasz lányom legújabb kedvencei

A gyerekek nevelése sosem könnyű, és sosem lesz könnyebb. Ez az, amit évek alatt már iszonyatosan megtanultam, hiszen amíg kicsik, addig igyekszünk kitalálni a gondolataikat és vigyázni rájuk, hogy még véletlen se legyen semmi bajuk, problémájuk, ha azonban már nagyobbak és önállók kezdenek lenni, akkor egyrészt a leválás okoz nagy problémát a szülőknek, másrészt pedig sokkal nehezebb terelgetni őket, hiszen már önálló gondolataik és véleményük van az életről, amit csak nagyon nagy csellel vagy ügyes trükkökkel tudunk terelni bármi felé is. Az én kamasz lányom most saját telefont szeretett volna, és persze mivel jól nevelt és nem igazán szokott butaságokat csinálni, ezért nem is ellenkeztünk ez ellen, egyetlen dolgot kötöttünk ki, hogy mi nem fogunk folyamatosan azért szólni, hogy vigyázzon a telefonjára, és nem fogunk óvintézkedéseket tenni helyette, hogy ne törje össze, de ha baja lesz a készüléknek, akkor neki kell megjavíttatnia, a saját zsebpénzéből.

Persze ő ebbe boldogan bele is egyezett, de mit adott az ég, már a második héten sikeresen leejtette az új telefonját, és bizony szükségessé vált egy mobiltelefon szervíz segítsége, hiszen a kijelző nem csak pókhálósra tört, hanem egyszerűen semmit sem lehetett rajta látni, használhatatlan volt a készülék, és vágta is az ember kezét, ha megpróbálta működésre bírni.

Persze a lányomnak nem volt elég pénze hogy megcsináltassa a telefont, és én már hajlottam is volna rá, hogy kisegítem, de a férjem nem engedte. Teljesen jogosan azt mondta, hogy meg kell tanulnia a gyereknek, hogy határok vannak és felelősséget kell vállalnia a tetteiért. Egy hónap alatt összeszedte a lányom a pénzt, mert rengeteg olyan embernek segített, nagyon sok munkát megcsinált, amire az előtt azt mondta, hogy nem éri meg, mert nem fizetik meg rendesen. Az androidszerviz.hu csapata pedig örök kedvence lett, hiszen nagyon gyorsan és jó áron megcsinálták a kijelző cseréjét.  Remélem a lányom sokat tanult ebből. Én mindenképp, hogy már nem kicsi, és hagyni kell néha elesni, hogy megtanuljon figyelni a gödrökre.